Краб и Гойл - каква беше ролята им в историята

Пиша това заради въпроса на Silviq Georgieva: Здравейте! Знаете ли някаква по- подробна информация за семействата на Краб и Гойл? Ако да, бихте ли я споделили.

За съжаление обаче информацията, която имаме за двамата "биячи" на Драко Малфой и за техните семейства е много оскъдна.

Родители смъртожадни

Със сигурност знаем, че родителите и на двамата са били смъртожадни и очевидно не са били сред любимците на Волдемор, защото когато идват при него след 13 годишното му отсъствие, той им заръчва да се представят по-добре. За съжаление не знаем в какво са се провалили първия път, но пък можем да предположим, че и те като синовете си не са били много умни.

Щом са сред смъртожадните, вероятно семействата на Краб и Гойл са били чистокръвни, но явно не достатъчно, че да бъдат включени в списъка на 28-те най-чистокръвни рода. Това ме кара да мисля, че са опитвали да изтъкнат чистокръвието си и затова са се сближавали с чистокръвните - родителите са били смъртожадни, а синовете им са се присламчили към Драко Малфой.

Еднакво глупави ли са Краб и Гойл

Най-вероятно не. В първата книга, когато трябва да си избере секундант, Драко преценява двамата и избира Краб.

В "Хари Потър и даровете на смъртта" именно Краб подпалва пъклоогъня в Нужната стая - магия, достатъчно силна, за да унищожи хоркрукс.
Това вероятно не значи, че младежът е бил силен или умен, защото очевидно най-сложната част е контролирането на опасния огън, а той се провали с тази задача и загина в пожара, който сам създаде, но взе пак ме кара да мисля, че е по-способен магьосник от Гойл.

Къде е Краб в последните филми

Може би сте забелязали, че Краб изчезва в последните филми по "Хари Потър". Причината са проблемите му с властта - през 2009 година актьорът е хванат с голямо количество канабис и е арестуван. Заради това ролята му във филмите е изрязана, вторият "бодигард" на Драко става Блейз Забини, а пъклоогънят е запален от Гойл, който загива вместо Краб.

Коментари

  1. Добро обобщение. :)
    Сега препрочитам книгите и не съм стифнала до там, ама мисля, че и единия от двамата влиза в отбора по Куидич на Слидерин в 5 или 6та книга, ако не се лъжа. Вероятно пак с връзки, но да, още един факт, че не са били бездарните.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър